Balkon bahçesi nedir?
Balkon bahçesi, genellikle saksılarda, küçük bir alanda meyve ve sebze yetiştirme konseptidir.
Balkonda en kolay ne yetişir?
Fesleğen, nane, maydanoz, roka ve biberiye yetiştirilmesi en kolay bitkilerden bazılarıdır ve çoğunlukla küçük topraklarda hızla büyürler. Pazardan satın aldığınız bitkinin bir dalını bir bardak suya koyup köklenmesini bekleyebilir veya pakette satılan tohumları kullanabilirsiniz.
Balkonda sebze yetişir mi?
Yetiştirme kolaylığı: Domates, biber, salatalık, marul, ıspanak, roka, maydanoz ve dereotu gibi sebzeler balkonda kolayca yetiştirilebilir. İklim koşulları: Bölgenizin iklimine uygun sebzeleri seçin. Kışın soğuğa dayanıklı, yazın sıcağa dayanıklı bitkileri seçin.
Balkonun amacı nedir?
Balkon: Bir binanın dış duvarından çıkıntı yapan, korkuluklarla çevrili ve genellikle üstü açık olan platform. TDK’dan alınan bu tanım, balkonun temel özelliklerini ve işlevini açıklığa kavuşturur. Balkonlar binaların dış tarafında bulunur ve açık havada oturma ve dinlenme alanları sağlar.
Balkon imara dahil mi?
En az bir cephesi açık olan açık konsollar, balkonlar, zemin, çatı ve kat terasları, zemin ve çatı bahçeleri ile bağımsız bölümün uzantısı niteliğindeki aynı katta veya başka bir katta bulunan mekanlar ve ortak alanlar, bağımsız bölümün net alanına dâhil edilmez.
Teras ve balkon farkı nedir?
Teras ve balkon arasındaki farklar nelerdir? Yükseklik: Teras, genellikle bir binanın tepesinde, çatıda veya daha yüksekte bulunan açık bir alandır. Balkon, dışarıya açılan ve binanın herhangi bir katında, genellikle üst veya asma katta bulunan küçük bir çıkıntıdır.
Kışın balkonda hangi bitkiler yetişir?
Kışın saksıda yetiştirilen sebzeler arasında nane, sarımsak ve arpacık soğanı bulunur. Maydanoz, biberiye, dereotu, lahana, havuç, marul, ıspanak, tere ve roka bunlardan bazılarıdır. Ayrıca kışın saksıda; fesleğen, brokoli, turp, kekik ve şeker bezelyesi de ekilebilir.
Dayanıklı balkon çiçekleri nelerdir?
Uzun ömürlü balkon bitkileri Balkon için 4 mevsim yaşayabilen uzun ömürlü bitkiler önerilir. Uzun ömürlü balkon bitkileri arasında begonya, krizantem, menekşe, ortanca ve kadife çiçeği gibi şık bitkiler yer alır.
Soğuk havaya dayanıklı olan meyveler nelerdir?
Bazı kış meyveleri soğuğa dayanıklıdır ve kışın tüketilmek üzere yetiştirilir. Örneğin turunçgiller (portakal, mandalina, greyfurt), kivi, armut, elma, limon gibi meyveler kış meyveleri olarak adlandırılır ve kış aylarında yetişir.
Domates balkonda yetişir mi?
Güneşli bir balkonunuz varsa domates yetiştirmek oldukça kolaydır. Bahçede domates yetiştirmekten biraz daha fazla çaba gerektirmesi bakımından farklı olan saksıda domates yetiştirmek, sofralara neşe kattığı ve lezzet kattığı için yapılabilecek en iyi aktivitelerden biridir.
Mart ayında balkona ne ekilir?
Mart, bahçeye bezelye, havuç, pancar, pırasa, ıspanak, taze soğan, bakla ve lahana ekmeye başlamak için iyi bir zamandır. Mart ayından itibaren çilek ve kuşkonmaz gibi çok yıllık bitkilerin fideleri artık toprağa ekilebilir.
Güneş almayan balkonda hangi sebzeler yetişir?
Roka, pazı, patates, turp, sarımsak, taze soğan, brokoli, kara lahana, ıspanak, kabak, marul, havuç ve karnabahar, bezelye, fasulye ve tabii ki baharatlar.
Fransız balkon nedir?
Fransız balkon; Zeminden tavana kadar uzanan ve kapı gibi açılan, önünde küçük bir çıkıntı ve korkuluk bulunan Fransız model pencerelerden oluşan bir balkon türüdür. En önemli özelliği camların zemine kadar uzanmasıdır. Paris’in geleneksel yapı anlayışında yaygın olduğu için ismi Fransız balkonu olmuştur.
Balkona neden balkon denir?
Balkonlar, binalarda zemin katın üstündeki katlarda bulunan, dışarıya doğru çıkıntı yapan veya içeriye doğru gerileyen ve en az bir taraftan dışarıya açılan bölümlerdir. Dilimize Fransızca balcon kelimesinden gelmiştir.
Balkonu kim icat etti?
Sütunlar veya konsollarla desteklenir ve genellikle zemin katın üstünde bir korkuluk ve tırabzanla çevrilidir. Balkon fikri ilk olarak Hristiyanlıkta, imparator ve imparatoriçenin katedrallerdeki dini törenleri halktan uzak ve halkla hiçbir bağlantısı olmayan bir yerden gözlemlemesi gerektiğinde ortaya çıkmıştır.
Balkon eve dahil mi?
a) Dairelerden ayrı kullanımı mümkün olmadığından balkon, kömürlük, garaj, asansör boşluğu ve benzeri yerler genellikle net alan hesabına dahil edilir.
Balkona neden balkon denir?
Balkonlar, binalarda zemin katın üstündeki katlarda bulunan, dışarıya doğru çıkıntı yapan veya içeriye doğru gerileyen ve en az bir taraftan dışarıya açılan bölümlerdir. Dilimize Fransızca balcon kelimesinden gelmiştir.
Balkon büyütmek yasal mı?
Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre, belediye/imar mevzuatına göre mümkün olması ve tüm kat maliklerinin anlaşması halinde, projede bulunmayan balkon sonradan yapılabilir.
Balkon ağı nedir?
Balkon filesi, tehlikeleri uzaklaştırmak için balkonlara kurulan bir tür filedir. Birincil amacı güvenlik olmasına rağmen, hoş olmayan bir görünüme sahip balkonlar için estetik faydalar da sağlar.
Kaynak: educloud.com.tr