İçeriğe geç

Trabzon Çaykara Nereye Bağlı

Trabzon Çaykara hangi ilçeye bağlıdır?

Çaykara (Romen: Κατωχώρι, Katoxόri) Trabzon ilinin bir ilçesidir. İlin en önemli turistik beldelerinden ikisi olan Taşkıran ve Uzungöl bu ilçede yer almaktadır. Şehir merkezine 76 km uzaklıktadır.

Trabzon Çaykara Rum mu?

En büyük Pontus Müslüman Rum topluluğu Of Vadisi’nde (Çaykara, Dernekpazarı ve Of’un bir kısmı) bulunmaktadır.

Çaykara ismi nereden gelir?

İlçeye “Çaykara” adı, Solaklı ve Yeşilalan derelerinin birleştiği yerin yakınındaki taşlardan çıkan “Çaykara suyu” nedeniyle verilmiştir. Halk arasında kullanılan eski adı ise “aşağı köy” anlamına gelen Kadahor’dur. Çaykara, dağlık ve kayalık bir yapıya sahiptir.

Çaykara Of Tan ne zaman ayrıldı?

Çaykara’nın 1948 yılında ilçe olmasıyla Of’tan ayrılmış ve Dernekpazarı bucağı bu yeni kurulan ilçenin bucağı (belediyesi) olmuştur.

Çaykara’nın nüfusu ne kadar?

Nüfus Müdürlüğü Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre, Çaykara ilçesinin nüfusu 2022 yılında 13.070 kişi olarak tahmin edildi. Sonuçlara göre Çaykara ilçesinde 6.561 erkek ve 6.509 kadın olmak üzere toplam 13.070 kişi yaşıyor.

Trabzonlular laz mı Rum mu?

Yaygın inanışın aksine, Trabzon halkı Laz değildir. Toplumda bu konuda yanlış bir algı vardır. Aslında Trabzon’da çok az Rum kökenli insan vardır. Ancak zamanla bu insanlar ve Rumca konuşanlar Müslüman olmuş ve Türkçe konuşmaya başlamışlardır.

Çaykara hangi Türk boyu?

Çepniler (Osmanlı Türkçesi: چپني, Çepni, Eski Anadolu Türkçesi: جآپنِ, Çepni) veya Çepni boyu, esas olarak Doğu Karadeniz ve Türkmenistan’ın batı bölgelerinde yaşayan ve Oğuz boylarının Üçok boyuna mensup yerleşik bir Türk halkıdır.

Rumların dini inancı nedir?

Yunan kelimesinin dinsel/mezhepsel bir çağrışımı olmamasına rağmen, Yunanlıların hemen hemen hepsi Doğu Ortodoks Kilisesi’nin üyesidir.

Çaykarada ne var?

Çaykara’da Gezilecek YerlerHaldizen Yaylası Çaykara’nın en güzel yerlerinden biri olan Haldizen Yaylası, doğal güzellikleriyle sizleri büyüleyecek. … Karaca Mağarası … 3. Fırtına Deresi. … Sultanmurat Yaylası … 5. Pokut Yaylası … 6. Zil Kale. … Hazerfan Vadisi.

Çaykara Belediye Başkanı kim?

İlçe Protokol ListesiÇAYKARA İLÇE MUHAKEMESİ TUTANAK LİSTESİBAŞLIK ADI SOYADIÇAYKARA BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI TOK5CUMHURİYET BAŞKANI, CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI BAŞKANIYusuf Eser YARAR112 satır daha

Limonsuyu nereye bağlıdır?

Limonsuyu Yaylası, Trabzon ilinin Çaykara ilçesine 33 kilometre uzaklıkta bulunan bir yayladır. Yayla 289,7 kilometrekarelik bir alanı kaplar ve en yakın idari birim olan Ataköy ilçesine 2 kilometre uzaklıktadır.

Trabzonluların soyu nereye dayanır?

Trabzon İmparatorluğu’ndaki nüfusun çoğunluğunu, antik çağlardan beri bölgede yaşayan Kafkas kökenli Tzanlar (Lazlar) oluşturmaktadır. Bu durum, imparatorluğun çağdaş tarihçilerinin belgelerine de yansımış ve Trabzon İmparatorluğu “Tzaniti (Lazistan) Krallığı” olarak adlandırılmıştır.

Oflu olmak ne demek?

Ayrıca oldukça muhafazakar oldukları da bilinmektedir. Trabzonlu olduklarını söylemek yerine Oflu olduklarını söylemelerinin başlıca nedeni, Trabzonlu insanları çok açık bulmalarıdır. Muhafazakarlıkları için çeşitli nedenler de verilmektedir.

Çaykara nerenin ilçesidir?

İlçemiz, Solaklı ve Yeşilalan derelerinin birleştiği yerdeki taşlardan çıkan “Çaykara suyu”ndan dolayı “Çaykara” adını almıştır. İlçemiz dağlık ve kayalık bir yapıya sahiptir. Trabzon iline 76 km uzaklıktadır. İlçe merkezi deniz seviyesinden 280 m yükseklikte olup, 25 km içeridedir.

Trabzon’un hangi ilçeleri Rum?

Rumlar çoğunlukla Trabzon şehrinde ve Yomra, Maçka ve Akçaabat yerleşimlerinde yaşıyordu. Bölgenin toprağı verimli olmadığından, nüfusun bir kısmı sürgünde rahatladı. I. Dünya Savaşı’na kadar Türkler ve Yunanlılar arasında belgelenmiş bir çatışma yoktu.

Trabzon’da Rumlar var mı?

Bugün Trabzon’un doğusunda Pontus Rumcası konuşmaya devam eden Müslüman Rumlar bulunmaktadır.

Trabzon Araklı Rum mu?

Merkez köyde yaşayanların tamamı Rumlardan oluşurken, köyün Kucara Mahallesi’nin tamamı Ermeni nüfusa sahip olup, mahalledeki toplam Ermeni erkek sayısı 26’dır.

Rum ile Yunan aynı mı?

Aslında, bugünün Greko-Ege adaları ve çevreleri için “Yunanlık”tan bahsedebiliriz. Tarihte Yunan farklı bir kavram olsa da, bugün ve yakın tarihte Yunanistan dışındaki Müslüman ülkelerde yaşayan Yunan kökenli insanları ifade etmek için kullanılır. Yunan, Roma’dan gelir. Buna Roman diyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ayanperde.com.tr